eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Richter közgyűlés: 450 forintos osztalék

A Richter Gedeon Nyrt. hétfői éves közgyűlése részvényenként 450 forint osztalék kifizetéséről döntött, jóváhagyva az igazgatóság javaslatát.

A gyógyszergyár az évek óta változatlan osztalékpolitikájának megfelelően a tavalyi nyereség 25 százalékát osztja szét a részvényesek között. Az idén ez összesen 8,362 milliárd forint osztalékot jelent, a fennmaradó 25,47 milliárd forint az eredménytartalékba kerül. Tavaly részvényenként 690 forintot fizetett a cég.

A közgyűlésen elfogadott, magyar számviteli szabályok alapján készült beszámoló szerint a Richter 2007-ben 33,832 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 34,3 százalékkal alacsonyabb az előző évinél, árbevétele 171,216 milliárd forint volt, az előző évi szinten maradt.

Bogsch Erik vezérigazgató a beszámolót ismertetve kifejtette, hogy 2007-ben törés következett be a korábbi évek növekvő eredményeihez képest: a társaság nyeresége csökkent, árbevétele pedig stagnált, elsősorban a belföldi kedvezőtlen piaci környezet miatt. Hozzátette, hogy az export-építő stratégiának köszönhetően a Richter így is tisztes nyereséget ért el.

Kitért arra, hogy a lengyel Polpharma gyógyszeripari céggel való egyesülés zárása az első félévben várható, a szükséges engedélyek megszerzése után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×