eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A világ legnagyobb légitársasága jön létre

Összeolvad az amerikai Delta Air Lines és a Northwest Airlines, az új cég a világ legnagyobb légitársasága lesz.

A két vállalat fúziója a legnagyobb értékű összeolvadás az amerikai légi ipar történetében, az egyesült társaság több mint 800 repülőgéppel, napi 6400 járattal, és mintegy 32 milliárd dolláros éves bevétellel rendelkezik majd. Becslések szerint az új vállalat értéke 17,7 milliárd dollár lesz.

Elemzők szerint a lépés felgyorsíthatja a légi ipar konszolidációját, amire szükség is lehet a magas üzemanyag-költségek és az amerikai gazdaság gyengélkedése miatt.

Mivel formailag a Delta vásárolja fel a Northwestet, az új cég a Delta nevet és annak atlantai központját tartja meg, a vezérigazgató a Delta Airlinest eddig vezető Richard Anderson lesz.

Az üzletember szerint a két cég tökéletesen illeszkedik egymáshoz, és a megállapodás az ügyfelek és az alkalmazottak számára is sok új lehetőséget tartogat.

Az ügylet részvénycserés formában történik, a Northwest tulajdonosai papíronként 1,25 részvényhez jutnak az egyesült társaságban. Az ügyletet még az amerikai versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Japán és Oroszország kapcsolata az elmúlt években nem alakult túl jól, amely jelentős részben a történelmi ellentétek megoldatlanságán alapul. A két hatalom a japán szigetvilág északi részén került összetűzésbe, a területi kérdéseket pedig a második világháború óta nem sikerült megnyugtatóan rendezni, ezért jogi szempontból gyakorlatilag itt még egyáltalán nem fejeződött be a konfliktus. Voltak próbálkozások a helyzet rendezésére, ám a jelenlegi geopolitikai szituáció egyáltalán nem tűnik kedvezőnek a konstruktív párbeszédre, mivel a felek álláspontja egyre inkább távolodni látszik. Pedig a lezárás akár követendő példát is állíthatna szerte a világon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×