eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Van jelentkező a MÁV ÁBE állományának átvételére

Előbb felfüggesztésről szóltak a hírek, majd hamarosan csalásról a MÁV Általános Biztosító Egyesületnél. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője szerint van elég tartalék a kárrendezésre, és akad jelentkező az állomány átvételére is.

Csaknem két hete annak, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete közzétette: a tartalékok csökkenése miatt eljárást indított a MÁV Általános Biztosító Egyesület ellen, valamint kezdeményezte a vezető matematikus és az egyesület első emberének felmentését is.

A határozatban kötelezte az egyesületet, hogy állományát adja át más piaci szereplőknek, vagy töltse fel tartalékait. Kiss Bálint, a MÁV biztosító vezetője, akkor elutasította vádakat, összeesküvésről és lejárató kampányról beszélt.

Ugyanakkor egy héttel a felügyeleti határozat közzététele után a VÁM- és Pénzügyőrség adott ki közleményt, amelyből kiderült: a MÁV biztosítónál milliárdos sikkasztás történt, a hatóság letartóztatta az egyesület elsőszámú vezetőjét és további személyeket.

A penzcentrum.hu írása szerint a gyanúsítottak állítólag egy új cég gründolását szervezték, amibe átmentették volna a jelenlegi MÁV biztosítói állományt.

Közben a pénzügyi felügyelet biztosokat rendelt ki a VPOP kérésére, akik múlt hét péntektől irányítják az egyesületet.

Kivizsgálták a panaszokat

A PSZÁF nem véletlenül vizsgálódott a biztosító egyesületnél, több panasz is érkezett a szemtelenül alacsony árak és a késedelmes térítések miatt. Többször fel is szólították az egyesületet, hogy a személyi és tárgyi feltételeket biztosítsa az állomány megfelelő kezeléséhez.

A MÁV Általános Biztosító egyesületnél jelenleg mintegy 200 ezer szerződést kezelnek, a kötelező gépjármű felelősségbiztosításból származó díjbevételük pedig nagyjából 6 milliárd forint volt.

Az eddigi információk szerint az alulárazott termékek és kockázatos ügyfelek miatt lett volna szükség a fokozottabb tartalékképzésre. Éppen emiatt már az a hír is járta a piacon, hogy nem lesz tolongás a biztosítotti állományért.

A felügyelet szerint azonban vannak jelentkezők, még akkor is, ha a díjtételeken nem változtathat az állományt átvevő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×