eur:
390.55
usd:
364.06
bux:
68173.31
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Újabb élelmiszer-diszkont hálózat készül Magyarországra

Terjeszkedik a világ egyik legnagyobb élelmiszer-diszkont hálózata, a német ALDI, amely rövidesen Lengyelországban, tavasszal pedig már Magyarországon is megnyitja üzleteit.

A német Albrecht testvérek által még a hatvanas évek elején alapított ALDI élelmiszer-diszkont már 8 ezer üzlettel rendelkezik 17 országban. Hamarosan bővül ez a szám, mert a lengyelországi láncolat megnyitása a küszöbön áll, a magyarországi üzletek pedig a tavaszra készülnek el.

A szabványtervek alapján épült csaknem 2 ezer négyzetméteres üzletek berendezése már nagyjából elkészült, és megkezdődött az alkalmazottak kiképzése is. Magyarországon a diszkontláncolat ALDI néven jelenik meg, ami némi meglepetést keltett, mert a cég Ausztriában Hofer feliratot visel, és a Romániába települt fiók is az osztrák leányvállalattól függ.

Úgy hírlik, hogy a csehországi és szlovákiai, sőt horvátországi terjeszkedést is a Hofer intézi, úgyhogy csupán a magyarországi láncolat lesz majd közvetlenül a dél-németországi központ alá rendelve.

A két Albrecht fivér, Theo és Karl még 1960-ban felosztotta egymás között a piacot észak és déli területre. Így a terjeszkedés során az Egyesült Államokban létesült üzlethálózat az északi, míg az ausztráliai láncolat a déli ALDI hatáskörébe tartozik.

A két, egymástól függetlenül működő élelmiszer-diszkont tulajdonosa, Theo és Albrech Németország leggazdagabb emberei közé tartoznak. Az ALDI évi összforgalmát 40 milliárd euróra becsülik.

Hanganyag: Vincze András (München)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágá esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől. A befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak a nap első felében, csak visszafogott mozgásokat lehet látni az európai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×