eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Fidesz továbbra is állami kézben tartaná a MÁV-ot

A privatizáció helyett továbbra is állami tulajdonban tartaná a vasúttársaságot a Fidesz.

A párt közleményében hangsúlyozza: a biztonságos vasúti szolgáltatás állami felelősség, amit a bevétel-centrikus vállalati üzem helyett valódi közszolgáltatóként kellene működtetni, ehhez viszont fejlesztésekre van szükség.

Az ellenzéki párt emlékeztet arra, hogy a kormánynak nincs vasútfejlesztési, -fenntartási stratégiája, ezért az általa gazdaságtalannak tartott szárnyvonalakat bezáratja, a hálózat többi részén pedig szakmai és gazdasági szempontból logikátlan fejlesztéseket hajt végre.

A MÁV vezetése fejlesztést ígér

A következő években 500 kilométernyi vasút fejlesztésére nyílik lehetőség uniós forrásokból - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint az Új Magyarország Fejlesztési Terv közlekedési operatív programjában mintegy 1.700 milliárd forint fordítható közúti, vasúti, vízi, logisztikai fejlesztésekre.

A minisztérium arra is felhívja a figyelmet, hogy jelentős összegeket fordítanak majd a helyi közlekedés fejlesztésére is.

Az idei évet értékelve a tárca emlékeztet arra, hogy május 1-jétől egységesítették a tarifákat a különböző közlekedési eszközökön és az utazók kényelmények növeléséért július 1-jén megkezdte működését a MÁV-START ZRt is.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×