eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Jó eredménnyel zárta a Pannon a második negyedévet

Jó eredménnyel zárta a Pannon a második negyedévet.

A társaság tájékoztatása szerint a legnagyobb sávszélességet biztosító 3G/HSDPA hálózat fejlesztésévelnövelte beruházásait. A Pannon ügyfeleinek száma az időszak során 47 ezerrel nőtt 2007 első negyedévéhez képest.

"Ebben a negyedévben is tovább emelkedett a mobilpiaci penetráció, vagyis az eleve roppant éles verseny minden nap egyre élesebb" - mondta Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója.

"Társaságunk erejéről és valósügyféligényeket kielégítő, előremutató megközelítéséről tanúskodik a tény, hogy a negyedév végére az aktív kártyák terén még növelni is tudtuk piaci részesedésünket, amely így elérte a 33,8 százalékot" - tette hozzá.

A Pannon ügyfeleinek száma 2006 azonos negyedévéhez képest 250 ezerrel emelkedett, ezen belül a számlás előfizetések száma 153 ezerrel nőt.

Ez azt jelenti, hogy a Pannon ügyfélbázisán belül tovább, 1,9 százalékponttal emelkedett a számlás előfizetők aránya. Az így 39 százalékos számlás előfizetői aránnyal e tekintetben továbbra is a Pannon vezet a mobilszolgáltatók között.

Míg a teljes bevétel 2,5 százalékkal alacsonyabb volt a tavalyi év azonos negyedévében elértnél, 2007 első negyedévéhez képest 1,5 százalékkal emelkedett.

A számok azt tükrözik, hogy a Pannon nagyrészt ellensúlyozta az interconnect díjak csökkenése miatti árbevétel-kiesést, és az árbevétel további növekedése várható az új szolgáltatások és versenyképes ajánlatok folyamatos bevezetésével.

A beruházásokra fordított összeg meghaladta a közvetlenül megelőző negyedévét, mivel a 3G/HSDPA hálózat fejlesztése a korábbiaknál is intenzívebben folyt. A gyakorlatilag 100 százalékos mobil szélessávú lefedettséghez a negyedév végére még gyorsabb adatátvitelt biztosító 3G/HSDPA lefedettség járul.

"A világ egyik leginnovatívabb technológiai cégcsoportja, a Telenor-csoport tagjaként a Pannon folyamatosan fejleszti a legkorszerűbb hálózatokat és szolgáltatásokat. Ügyfeleink egyúttal továbbra is számíthatnak ránk, mint olyan szolgáltatóra, amely könnyen használható, egyúttal megfizethető termékeket nyújt számukra. Rendkívül izgalmas időszak ez a mobil távközlés egésze, de különösen a Pannon számára" - mondta Ove Fredheim.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×