INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Egy nappal közelebb a MOL-sztrájkhoz

Infostart / InfoRádió
Nem fogadta el a MOL Rt. ajánlatát az olajipari szakszervezet, a tárgyalások tovább folytatódnak. Az érdekképviselet tárgyalóbizottságának vezetője az InfoRádióban azt mondta: a munkáltó újabb javaslatától függ, hogy kedden sztrájkba lépnek-e három napra a százhalombattai és tiszaújvárosi telephelyeken.

Hajzer Barnabás hangsúlyozta: azért utasították el a munkáltató mostani javaslatát, mert az nem tartalmazott konkrétumokat.

Hozzátette: az érdekképviselet továbbra is 7 százalékos alapbérfejlesztést és a nyereségérdekeltségi rendszer bevezetését követeli a munkavállalók esetében is.

Korábban Hajzer Barnabás az InfoRádiónak azt mondta: ha megtartják a keddtől tervezett munkabeszüntetést, az nem veszélyezteti majd a lakosság ellátását.

Az olajipari szakszervezet pénteken jelentette be, hogy a társasággal folytatott sikertelen egyeztetések után kedd reggeltől 72 órás, általános sztrájkot hirdet a MOL százhalombattai és tiszaújvárosi telephelyein.

A MOL Rt. Kommunikációs vezetője az egyeztetés szünetében az InfoRádióban azt mondta: az olajtársaság felkészült a sztrájkra, ha nem sikerül megállapodni a szakszervezettel.

Ferenc I. Szabolcs hozzátette: a MOL vezetése eddig egy akcióterv elkészítését és 2007-től egy ötéves bérmegállapodás előkészítését ígérte az érdekképviseletnek.

Az olajipari szakszervezet pénteken jelentette be, hogy ha nem jön létre a megállapodás, akkor kedd reggeltől 72 órás, általános sztrájkot hirdet a MOL százhalombattai és tiszaújvárosi telephelyein.A címlapról ajánljuk