INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Fidesz: csődöt mondott a kormány gazdaságpolitikája

InfoRádió / MTI
Csaknem 330 ezer munkanélküli van Magyarországon - jelentette legfrissebb felmérésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A Fidesz szerint az adatokból mindenki számára nyilvánvaló, hogy csődöt mondott a luxusbaloldal kormányának gazdaságpolitikája.

A 2005 december és 2006 februári időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 883 ezer, a munkanélkülieké 327 ezer fő, a munkanélküliségi ráta pedig 7,8 százalék volt - közölte a KSH.

A 2005 november és 2006 január közötti időszakban 3 millió 898 ezer volt a foglalkoztatottak, 318 ezer a munkanélküliek száma, a munkanélküliségi ráta 7,5 százalékot tett ki.

Egy évvel korábban, 2004 december és 2005 február között 3 millió 877 ezer embernek volt állása, a munkanélküliek száma 286 ezret tett ki, a munkanélküliségi ráta 6,9 százalék volt.

Fidesz: a kormány rontott a foglalkoztatási helyzeten

"Ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy csődöt mondott a luxusbaloldal kormányának gazdaságpolitikája. Ma Magyarországon több mint 700 ezer embernek nincs biztos megélhetése, a pályakezdő fiatalok körében a munkanélküliség négy év alatt 72 százalékkal nőtt" - reagált a KSH adataira a Fidesz szóvivője.

Selmeczi Gabriella közölte: a Medgyessy-Gyurcsány-kormány négy év alatt képtelen volt javítani a munkaerő-piaci helyzeten, sőt elhibázott intézkedéseivel csak rontott azon.

"Van bizonyítottan bevált módszer a probléma kezelésére, amelynek végrehajtása az új, polgári kormányra vár: 2006. július 1-jétől a jelenlegi 29 százalékról 19 százalékra csökkentjük a munkát terhelő adót, a járulékterhek mértékét" - írta a politikus.

MSZP: nőtt a foglalkoztatottság

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának szocialista tagja az InfoRádió kérdésére azt emelte ki, hogy az adatok szerint nőtt a foglalkoztatottság.

Józsa István azt mondta: a munkanélküliek száma ugyan nőtt az elmúlt négy évben a Központi Statisztikai Hivatal szerint, azonban ma 44 ezerrel több embernek van munkája, és a gazdaságilag aktívak száma 138 ezerrel nőtt.

A címlapról ajánljuk