eur:
393.88
usd:
369.36
bux:
65674.79
2024. április 23. kedd Béla

Fidesz: csődöt mondott a kormány gazdaságpolitikája

Csaknem 330 ezer munkanélküli van Magyarországon - jelentette legfrissebb felmérésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A Fidesz szerint az adatokból mindenki számára nyilvánvaló, hogy csődöt mondott a luxusbaloldal kormányának gazdaságpolitikája.

A 2005 december és 2006 februári időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 883 ezer, a munkanélkülieké 327 ezer fő, a munkanélküliségi ráta pedig 7,8 százalék volt - közölte a KSH.

A 2005 november és 2006 január közötti időszakban 3 millió 898 ezer volt a foglalkoztatottak, 318 ezer a munkanélküliek száma, a munkanélküliségi ráta 7,5 százalékot tett ki.

Egy évvel korábban, 2004 december és 2005 február között 3 millió 877 ezer embernek volt állása, a munkanélküliek száma 286 ezret tett ki, a munkanélküliségi ráta 6,9 százalék volt.

Fidesz: a kormány rontott a foglalkoztatási helyzeten

"Ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy csődöt mondott a luxusbaloldal kormányának gazdaságpolitikája. Ma Magyarországon több mint 700 ezer embernek nincs biztos megélhetése, a pályakezdő fiatalok körében a munkanélküliség négy év alatt 72 százalékkal nőtt" - reagált a KSH adataira a Fidesz szóvivője.

Selmeczi Gabriella közölte: a Medgyessy-Gyurcsány-kormány négy év alatt képtelen volt javítani a munkaerő-piaci helyzeten, sőt elhibázott intézkedéseivel csak rontott azon.

"Van bizonyítottan bevált módszer a probléma kezelésére, amelynek végrehajtása az új, polgári kormányra vár: 2006. július 1-jétől a jelenlegi 29 százalékról 19 százalékra csökkentjük a munkát terhelő adót, a járulékterhek mértékét" - írta a politikus.

MSZP: nőtt a foglalkoztatottság

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának szocialista tagja az InfoRádió kérdésére azt emelte ki, hogy az adatok szerint nőtt a foglalkoztatottság.

Józsa István azt mondta: a munkanélküliek száma ugyan nőtt az elmúlt négy évben a Központi Statisztikai Hivatal szerint, azonban ma 44 ezerrel több embernek van munkája, és a gazdaságilag aktívak száma 138 ezerrel nőtt.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Történelmi viszonylatban is meredek volt az, ami az építőiparban történt

Történelmi viszonylatban is meredek volt az, ami az építőiparban történt

A közelmúltban jelentős áringadozásokat láthattunk az építőiparban, főleg a pandémia és az ukrajnai háború alatt. Ez a volatilitás nem új, hiszen a korábbi válságok alatt az energiaárak hasonló kiugrását tapasztalhattuk. A jövőben sem valószínű, hogy visszatér az elmúlt évtizedek lassú árnövekedése: a jelenlegi és a következő válságok valószínűleg nyomást gyakorolnak majd az építési költségekre. Az iparágnak ezért proaktívnak kell lennie, hogy csökkentse a függőségeket és kezelje a költségkockázatokat. Ezt korszerű beszerzési gyakorlatok és kockázatkezelési stratégiák elsajátításával teheti meg – véli Timo Koskinen az Euroconstruct finn kutatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×