eur:
394.45
usd:
370.12
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

370 millió eurós ajánlat két szlovák repülőtérre

A bécsi tőzsdét üzemeltető Flughafen Wien, a szlovák Penta befektetési társaság és az osztrák Raiffeisen Bank által alakított TwoOne konzorcium tette a legmagasabb ajánlatot a pozsonyi és a kassai repülőtér privatizácis pályázatán.

A kínált összeg 14 milliárd korona, 369,88 millió euró, ami magában foglalja a 6 milliárd koronás állami részvénypakettet és az ígért beruházásokat.

A Budapest Airportért 464 milliárd forintot, azaz 1,833 milliárd eurót ajánlott a hét brit repülőteret üzemeltető BAA.

A Budapest Airport tavalyi utasforgalma 6.457.000 volt, míg a két szlovák repülőtér kombinált forgalma 1.124.000 volt. Az InfoRádió számításai szerint a tízezer utasra vetített ár a Budapest Airport esetében 2,83 millió euró, míg a két szlovák repülőtérnél 3,3 millió euró.

További különbség, hogy míg a BAA a Budapest Airport részvényeinek 75 százalékát venné meg, a két pozsonyi repülőtérben 66 százalékos részesedést kínálnak a külföldi befektetőknek.

A szlovák légikikötőkre érkezett második legjobb ajánlat, az ISAP konzorciumé 4,8 milliárd korona a részvénycsomagra és 5,5 milliárd korona az elvégzendő beruházásokra.


Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×