INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

A szénfillérrel csak a Vértesi Erőművet támogatja a kormány

Infostart / InfoRádió

Csak a Vértesi Erőművet támogatná a kormány az úgynevezett "szénfillér" bevezetésével. Az Országgyűlés gazdasági bizottsága már elfogadta a javaslatot. A Fidesz szerint a döntés növeli, az MSZP szerint nem érinti az áram fogyasztói árát.

Az indítvány értelmében elkülönül az eddigi támogatás, és valamennyi fogyasztó villanyszámlájába kilowattonként 30 fillért építenek be helyette.

Podolák György, az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke az Inforádiónak elmondta: az összesen 8-10 milliárd forint átcsoportosítása nem jelent többletkiadást a lakosság számára.

Emlékeztetett: az intézkedésre azért van szükség, mert az Európai Bizottság döntése értelmében Magyarország uniós taggá válása után az erőművek nem kaphatnak támogatást; a kormány csak a bányaművelést és annak fenntartását segítheti.

A szocialista politikus hozzátette: csak a Vértes Erőműnek van önálló bányaművelése.

A Fidesz szerint a szénfillér bevezetésével tovább növekednének az állampolgárok és a vállalkozások kiadásai. Domokos László képviselő az InfoRádióban azt mondta, hogy nem támogatják a javaslatot.

Az energiainfo.hu szakértője az InfoRádiónak azt mondta: a módosítás csak formaság, hiszen az áram árában eddig is megfizették a fogyasztók az erőművek támogatását. A változás csak annyi, hogy ennek mértéke láthatóvá válik az áram árának meghatározásakor.

Kapcsolódó hang

Szénfillér - összefoglaló
 
Domokos László (Fidesz) a szénfillérrõl
 
Podolák György (MSZP) a szénfillérrõl
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018