INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

A kormány gyorsítaná az autópálya-építési programot

Infostart / InfoRádió
A kormány gyorsítani kívánja az autópálya-építési programot - mondta a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, amikor forgalomba helyezte a 44-es számú főútvonal Békéscsaba és Kondoros közötti, felújított szakaszát.

A most átadott 19 kilométer hosszú szakaszon az útpálya szélességét fél méterrel megnövelték. Az új burkolat révén nagyobb kamionok is használhatják az utat.

Kiss Péter felhívta a figyelmet arra, hogy a mintegy 2,8 milliárd forint értékű rekonstrukció mutatja: az unió támogatja Magyarországot, hiszen a beruházás a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Programja segítségével valósult meg.

A kancelláriaminiszter a várható uniós támogatásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a 2004 és 2006 közötti időszak, amikor mintegy 1.300-1.400 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg, csak a "bevezetés".

"A második nemzeti fejlesztési terv keretében ugyanis 12-15 ezer milliárd forintos fejlesztésre kerülhet sor a 2007 és 2013 közötti költségvetési ciklusban" - mondta.

Kiss Péter szerint az unió következő költségvetése teremthet forrást arra, hogy megépüljön a már tervezés alatt álló M-44-es gyorsforgalmi út is.

A címlapról ajánljuk