eur:
393.15
usd:
365.36
bux:
71756.92
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
napozás szalmakalap nyár napsütés
Nyitókép: Pixabay

Kivételesen másképp alakul a hétvégi időjárás, de ez nem lesz tartós

Egyre inkább nyugodtabbra fordul az idő, de azért frissítő záporok, zivatarok előfordulhatnak a hétvége során is, de már jóval kisebb számban, mint az elmúlt napok során. Országszerte beköszönt a kánikula.

Ezúttal nem a hétvégre romlik az el az időjárásunk, sőt, egyre kevesebb helyen számíthatunk záporra, zivatarra, és országszerte beköszönt a kánikula. Mindez azonban nem lesz tartós, vasárnap este ugyanis egy hidegfront hoz felfrissülést – hangzik el a HungaroMet videós előtejezésében.

A sok napsütés mellett elsősorban az ország északkeleti harmadában lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban ott képződhetnek záporok, zivatarok, másutt legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki konvektív csapadék. A zivatarokat leszámítva mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. A meleg vasárnap napközben érheti el a tetőfokát, akkor már a déli tájakon 35 fokokat is mérhetünk.

Az esete érkező hidegfront néhány fokos felfrissülést hoz, nő a csapadék kialakulási esélye, illetve számossága, sőt, hétfőn hevesebb zivatarok is kialakulhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×