eur:
387.37
usd:
357.41
bux:
68048.34
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Unsplash

Sokak által hiányolt funkciót újít a Google Chrome

A hamarosan érkező újítással a webhelyekre beágyazott videókból sem maradhat már el a fejezetekre osztás - egyéb hasznos funkciókkal együtt.

A YouTube-on igen népszerű funkció a videó fejezetekre bontása, ezt pedig most a Chrome böngészőbe is beépíti a Google - írja a Bleeping Computer híradása nyomán a 24.hu.

A tartalomgyártók által szinte korlátlan fejezetre bontható videók natívan jelennek meg, tehát bármilyen, az adott webhelyen beágyazott videóban lehetnek fejezetek.

A vállalat kiad egy módosított alkalmazásprogramozási interfészt (API), ezáltal

a weboldalak üzemeltetői szabadon oszthatják fejezetekre a beágyazott videós tartalmakat, leírást rendelve mindegyikhez.

Mint írják, ezen kívül nagy valószínűséggel a hanganyagokra is érvényes lesz ugyanez.

A videókon belüli fejezetek saját előnézetet is kapnak, így egyszerűbb lesz bennük a keresés.

Az újításhoz szükséges API a közeljövőben jut el a fejlesztőkhöz, és úgy tűnik, a felhasználóknak se kell már olyan sokat várni, ugyanis a Google a Chrome 126-os verziószámú változatában tervezi bevezetni, azaz pár héten belül megjelenhetnek a fejezetekre osztott videók a webhelyeken.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: Harkiv elfoglalásához még jelentős orosz mozgósítás kell

Kis-Benedek József: Harkiv elfoglalásához még jelentős orosz mozgósítás kell

Bő egymillióan még mindig maradtak Harkivban ukrán lakosok, de a város elfoglalása Moszkva számára szimbolikus jelentőségű volna - vélekedett az InfoRádióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, az MTA doktora. Elmondta, van-e most elég orosz katona ehhez, illetve milyen feltételei vannak még az orosz sikernek.

Ma este leküzdhető a második nagy akadály a Leverkusen csodaszezonjában

A nemzetközi porondon aligha meglepő egy német–olasz (vagy éppen olasz–német) döntő, mégis, az Európa-liga rajtjakor kevesen fogadtak volna arra, hogy a Bayer Leverkusen és az Atalanta vívja majd a 2023–2024-es kiírás fináléját. A mérkőzést ma este 9 órától játsszák Dublinban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×