eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
chatgpt
Nyitókép: Pixabay

Szintlépés a ChatGPT-nél

Még több ember férhet hozzá a mesterséges intelligenciát használó chatbothoz.

Az OpenAI bejelentette, hogy hétfőtől már regisztráció nélkül is lehet használni a ChatGPT-t, az elérést fokozatosan nyitják meg a cég szerint - írta a Reuters.

A Microsoft-tulajdonú generatív MI-chatbot 2022 végén indította el a GenAI fellendülését, vagyis azon mesterséges intelligenciát használó algoritmusok népszerűségét, amelyek képesek az emberi beszélgetés látszatát keltve válaszolni, összefoglalni hosszú szövegeket, verseket írni, ötletekkel előállni a legkülönfélébb témákban a marketingkampányoktól a programozáson át egy hétvégi buliig.

Nem jelent azonban korlátlan hozzáférést a regisztrációmentes felhasználás: az OpenAI biztonsági intézkedésként letiltotta a ChatGPT-t egyes témákról.

A leggyorsabban növekvő MI-chatbot felhasználói bázisa gyorsan bővült, de a növekedés lelassult 2023 májusa óta, amikor a forgalom 1,8 milliárdos webes látogatással tetőzött - állítja a Likeweb adatelemző cég.

Mindez nagyjából egy hónappal azután történik, hogy Elon Musk milliárdos vállalkozó beperelte az OpenAI-t és annak vezérigazgatóját, Sam Altmant, mondván, feladták a startup eredeti küldetését, hogy az emberiség javára fejlesszék a mesterséges intelligenciát és ne haszonszerzés céljából. (Az ingyenes, az internethez közvetlen hozzáféréssel nem rendelkező ChatGPT-n kívül számos fizetős változatot kínál az OpenAI bővebb vagy speciális funkciókkal.)

A felhasználóktól származó tartalmakat a cég felhasználja a nagy nyelvi modellje fejlesztésére, de ezt a funkciót ki lehet kapcsolni.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×