eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
chatgpt
Nyitókép: Pixabay

Szintlépés a ChatGPT-nél

Még több ember férhet hozzá a mesterséges intelligenciát használó chatbothoz.

Az OpenAI bejelentette, hogy hétfőtől már regisztráció nélkül is lehet használni a ChatGPT-t, az elérést fokozatosan nyitják meg a cég szerint - írta a Reuters.

A Microsoft-tulajdonú generatív MI-chatbot 2022 végén indította el a GenAI fellendülését, vagyis azon mesterséges intelligenciát használó algoritmusok népszerűségét, amelyek képesek az emberi beszélgetés látszatát keltve válaszolni, összefoglalni hosszú szövegeket, verseket írni, ötletekkel előállni a legkülönfélébb témákban a marketingkampányoktól a programozáson át egy hétvégi buliig.

Nem jelent azonban korlátlan hozzáférést a regisztrációmentes felhasználás: az OpenAI biztonsági intézkedésként letiltotta a ChatGPT-t egyes témákról.

A leggyorsabban növekvő MI-chatbot felhasználói bázisa gyorsan bővült, de a növekedés lelassult 2023 májusa óta, amikor a forgalom 1,8 milliárdos webes látogatással tetőzött - állítja a Likeweb adatelemző cég.

Mindez nagyjából egy hónappal azután történik, hogy Elon Musk milliárdos vállalkozó beperelte az OpenAI-t és annak vezérigazgatóját, Sam Altmant, mondván, feladták a startup eredeti küldetését, hogy az emberiség javára fejlesszék a mesterséges intelligenciát és ne haszonszerzés céljából. (Az ingyenes, az internethez közvetlen hozzáféréssel nem rendelkező ChatGPT-n kívül számos fizetős változatot kínál az OpenAI bővebb vagy speciális funkciókkal.)

A felhasználóktól származó tartalmakat a cég felhasználja a nagy nyelvi modellje fejlesztésére, de ezt a funkciót ki lehet kapcsolni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×