eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: Unsplash.com

Ezúttal tényleg valami újdonsággal bővítik az Instagramot

Készülőben a közösségi platform új funkciója, az ismerősök követését szolgáló helymeghatározó térkép.

Érdekes újdonságot fejleszt az Instagram: a „Friend Map” ugyan magyar nevet még nem kapott, viszont arra szolgálhat majd, hogy látható legyen térképen, épp merre járnak a barátai, követői - írja a HVG.

A funkció készülését a Meta erősítette meg a TechCrunch kérdésére.

A lehetőség használatáról mindenki maga dönthet, nem látja majd alapértelmezés szerint mindenki, hogy éppen merre jár, ugyanis ez igen súlyos adatvédelmi aggályokat vetne fel.

A Meta elmondása szerint a funkciót egyelőre csak belsős körökkel tesztelik, tehát jelenleg még a kíváncsi felhasználók számára sem kipróbálható.

Az Alessandro Paluzzi által megosztott képernyőképek alapján a funkcióval lehetősége lesz a felhasználónak eldönteni, kivel szeretné megosztani a földrajzi pozícióját. Az erre vonatkozó adatok a jelek szerint végpontok között titkosítva lesznek, tehát illetéktelenek nem nyerhetnek majd bepillantást abba, hogy hol jár épp.

A funkció hasonlít a Snapchat-en található Snap Map-re, mellyel láthatjuk, hol vannak azok az ismerősök, akik ezt jóváhagyják.

Pillanatnyilag nem ismert, hogy mikor válik mindenki számára elérhetővé az Instagram új funkciója, ám, mint írják, a hivatalos megerősítés és a tesztelés ténye közeli megjelenésre utal.

Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×