eur:
394.32
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Nyitókép: Unsplash

Nagy dologra készülhet a Meta és az LG, borsot törhetnek az Apple orra alá

Az Apple Vision Proval is versenyre kelhet a két vállalat együttműködéséből születő szemüveg, melynek terveit már a napokban elfogadhatják.

Már 2025 első felében felbukkanhat a Meta és az LG közös fejlesztésű VR-szemüvege, ami komoly konkurenciát jelenthet az Apple Vision Pronak - írja a HVG.

A Korea Economic iparági forrásokra hivbatkozva azt állítja, Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója szerdán az LG vezérével tárgyal, hogy véglegesítsék a partnerség részleteit. A lap megjegyzi: ez lehet Zuckerberg első nyilvános útja az országba azóta, hogy 2014-ben a Samsunggal tárgyalt a Gear VR-ról.

Fél évvel korábban egy másik lap már írt a Meta és az LG összefogásáról, akkor még a jövőbeni Quest Pro szemüvegek elkészítése kapcsán.

A friss értesülés szerint az új szemüveg szoftveres részét fogja a Meta fejleszteni, de valamilyen formában az LG okostévés rendszere, a webOS is szerephez jut majd

- ez még homályos részlet, de bizonyára valamilyen virtuális tévét jelent majd.

A lap szerint valószínűsíthető, hogy az új szemüveg többre lehet képes, mint a jelenlegi Quest Pro, erre már az új eszköz állítólagos 2000 dolláros ára is utalhat, ami duplája a régebbi modell jelenlegi indulóárának.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×