eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Komoly választás elé állítja felhasználóit a Facebook

Egyfelől jóval nagyobb szabadságot kapnak hamarosan a Meta felhasználói, ami viszont másfelől korlátozásokat is jelenthet.

Fontos változásról értesíti a következő hetekben az uniós felhasználókat a Meta. A Facebook, Instagram és számos más platform tulajdonosa ugyanis a digitális piacokról szóló EU-s jogszabálynak (DMA) eleget téve több lehetőséget is kínál majd az embereknek a szolgáltatásai szétválasztására - írja a vállalat hétfői bejelentése alapján a hvg.hu.

Jelenleg a Meta felületei szoros együttműködésben működnek, ennek remek példája a Fiókközpont nevű szolgáltatás: itt kapcsolható egymáshoz a Facebook, a Messenger és az Instagram is. Márciustól azonban hatályba lép a DMA, és a felhasználók dönthetnek például arról, hogy fenntartják a Facebook- és Instagram-profiljuk összekapcsolását, vagy a továbbiakban külön kezelnék a két szolgáltatást.

Ezzel megszűnik a kapcsolat, és a továbbiakban a két platform úgy működik, mintha nem lenne közös a tulajdonosuk - azaz megszűnik a fiókközpontos összekapcsoltság.

Fontos változás továbbá, hogy a Facebook Messenger is leválasztható lesz a Facebook-fiókról. Ez pedig nem lesz hatással az elérhető funkciókra.

Mint írják, a Marketplace is elkülöníthető lesz a Facebooktól, ám ebben az esetben fontos információ, hogy a vevő és az eladó között a továbbiakban csak e-mailben jöhet létre kommunikáció a Messenger helyett. Minden más funkció változatlan marad, ugyanúgy hirdethetünk és vásárolhatunk.

A Gaming is ugyanezen a változáson esik át, ha valaki azonban úgy dönt, hogy leválasztja a Faceboookról, és adatai nélkül használná a felületet, bizonyos játékokat csak egyjátékos módban játszhat.

Azaz a változások összességében nagyobb szabadsággal ruházzák fel a felhasználókat, ugyanakkor más tekintetben megkötésekkel is járnak, ha valaki úgy dönt, hogy függetleníti fiókjait – írja a lap.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×