eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash.com

Hullámzó hidegfront szakítja ketté az országot

Szombaton még egy átvonuló hidegfront okoz változékony, főként a középső országrészben esőt, záport, néhol akár zivatart. A Tiszántúlon újra veszélybe kerülhet a napi melegrekord.

Finoman szólva sem az őszi arcát mutatja az időjárás, és a következő napokban sem fogja ezt nagyon megtenni – hangszik el az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előtejezésében. Ugyanis egy hullámzó frontrendszer tolja maga előtt a kifejezetten meleg levegőt.

Szombat napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nyugaton, északnyugaton és a Tiszántúlon csak elvétve lehet kisebb csapadék, másutt viszont többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Az ország középső sávjában helyenként jelentős mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Az eleinte még sokfelé erős déli, délnyugati szél fokozatosan veszít erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között, de a tartósan csapadékos területeken 17 és 20, a Tiszántúlon 25 és 28 fok között alakul.

A folytatásban is átlag fölötti hőmérsékletekre kell számítani, de kissé szárazabbra fordul az időjárás.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×