eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Getty Images/ Alexander Spatari

Ez kínos a franciáknak - itt termelik a legjobb bort a világon

Kihirdették, melyik a világ legjobb bortermelő országa a Decanter World Wine Awards nevű borverseny szerint.

Még a szakembereknek is nehéz megállapítani, melyik ország a legjobb a bortermelésben, és a döntést nehezíti az is, hogy meglehetősen nehéz összehasonlítani különböző termőterületeket, borfajtákat.

A Decanter World Wine Awards a világ legnagyobb borversenye, melyen ötvenhét ország több mint nyolcezer borát értékelte kétszáznegyven szakértő – írja a roadster.hu a Timeout összegzése alapján.

Az eredmény alapján

a világ legjobb bortermelő országa jelenleg Ausztrália.

A megmérettetésen tíz ausztrál bor is Best in Show-díjat kapott, ezzel maga mögött hagyva a világ többi nagy bortermelő nemzetét. A dobogóra még felfért Franciaország és Spanyolország is nyolc-nyolc Best in Show elismeréssel, Olaszország pedig hét díjat zsebelhetett be.

Szintén jól szerepelt a megmérettetésen Portugália, Argentína, Németország, Görögország és Dél-Afrika, de hazavihettek egy-egy díjat az osztrák, a chilei, az új-zélandi és az amerikai borászok is.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×