eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: BirdMania - Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpont
Nyitókép: BirdMania - Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpont

Gólyatetem feküdt az úton, megmozdult az egész falu a fiókákért

Egy elpusztult gólya feküdt Tét egyik főutcjában az aszfalton vasárnap délelőtt. Reggelre kiderült, hogy menteni kell a kisgólyákat.

A helybéliek az esetet bejelentették illetékes helyeken, a BirdMania-Madárpark és természetvédelmi-mentőközpont is akcióba lépett - írja a Kisalföld. A szervezet munkatársai azt kérték a tétiektől, figyeljék a fészket és bizonyosodjanak meg róla, hogy onnan hiányzik-e az elpusztult gólya.

Ha sötétedés utánig sem jelenik meg a gólyapár a fészeknél, akkor kimentjük a fiókákat - írták a madármentők.

Időközben a madártetemet elszállították és egyértelműen megállapították, hogy áramütés miatt lelte halálát. A fiókákat pedig azért kell menteni, mert az egyedül maradt szülő egymaga nem képes felnevelni a kicsiket.

A közösségi oldalukon azt ígérik, hogy ma reggel mentik a kisgólyákat.

Később azt is írták: "a fészekben azóta sem volt váltás, egyedül van az egyik szülő. Így reggel 9-kor találkozunk Fertő Hansági Nemzeti Park természetvédelmi őrével, az EON-nal, és kimentjük a fiókákat".

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×