eur:
393.77
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels.com

Északira fordult a szél, de kitart még a napsütés – csapadék a láthatáron

Még 30 fok körül alakulnak a napi csúcshőmérsékletek, de egyre hűvösebbre fordul az idő a követező napokban, közelít az eső is.

A Balti-tenger felett ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja a Kárpát-medencét is érinti. A front mentén szórványosan fordul elő zápor, zivatar, kisebb körzetekben jelentős mennyiségű csapadék gyűlik össze.

Kontinensünk nagyobb részén azonban frontmentes az idő, sokat süt a nap, inkább csak helyi hatások miatt alakul ki kevés helyen zápor, zivatar.

Kelet- és Dél-Európában nagy területen alakul 30 fok felett a csúcsérték.

A Kárpát-medencét érintő hidegfront hatására csak kicsit mérséklődik a meleg, viszont csökken a csapadék kialakulási esélye.

Kedden a sok napsütés mellett már kevesebb lesz a gomolyfelhő hazánkban,

csak néhol fordulhat elő záporeső, a déli megyékben esetleg egy-egy zivatar. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül,

hétfőn zivatarok környezetében még erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 26 és 31 fok között valószínű.

Páll Márton meteorológus a videóban elmondja, hogy északi fordult a szél, ez stabilizálja a légkört, de hűvösebb levegőt hoz Európába.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×