eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Xuanyu HanGetty Images

Így szökik el a nyár

Mérséklődik a nyári meleg szeptember elején - heti előrejelzés.

A nyár utolsó napjaiban még sok napsütés várható, többfelé 30 Celsius-fok körüli csúcsértékekkel. A meteorológiai ősz első napjaiban tovább mérséklődik a meleg, többfelé csak 20 fokig emelkedik a hőmérséklet és több helyen záporok, zivatarok is várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn több órára kisüt a nap, de elszórtan - legkisebb eséllyel az Észak-Dunántúlon - záporok, zivatarok is lehetnek. Hajnalban 12 és 20, délután 25 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden hajnalban a kevésbé felhős, szélcsendes területeken foltokban pára és köd képződhet. Délután sok napsütés várható, de helyenként, főleg a déli és keleti megyékben zápor, zivatar is lehet. A leghidegebb órákban általában 14-20 fok várható, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon ettől pár fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A hőmérséklet csúcsértéke általában 25 és 30 fok között valószínű.

Szerdán, a meteorológiai nyár utolsó napján gomolyfelhős napos idő várható, de napközben nyugat felől egyre inkább megnövekszik, majd meg is vastagszik a felhőzet. A nap második felében északnyugat felől lehet számítani esőre, záporra, esetleg zivatarra. Nagy területen lesz élénk, helyenként erős a szél is. A minimumhőmérséklet általában 13 és 19 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A maximumok általában 23 és 30 fok között várhatók, északnyugaton várható a hűvösebb, délkeleten a melegebb idő.

Csütörtökön, szeptember elsején a nap első felében még helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Hajnalban általában 12-18 fok várható, de a kevésbé felhős, szélcsendes, hidegre érzékeny tájakon alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Napközben 21-27 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett csupán néhol fordulhatnak elő záporok. A szél élénk, néhol erős lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően 7 és 16 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb is lehet. A csúcsértékek 22 és 27 fok között várhatók.

Szombaton felhős idő valószínű, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Akár több helyen is előfordulhat eső, zápor, zivatar. Több helyen lesz élénk, néhol akár erős a szél is. Hajnalban 6-17, délután 20-28 fok várható.

Vasárnap is több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar. Nagy területen megélénkülhet, helyenként megerősödhet a szél. A minimumok 8 és 18, a maximumok 20 és 26 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×