eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Jó is és rossz is lesz a keddi időjárásban

Lesz is, meg nem is csapadék a következő napokban, ugyanis helyi záporok, zivatarok szinte bárhol előfordulhatnak, de nagy területet érintő áztató esőnek kicsi az esélye. Hőség viszont nem lesz, mérsékelten meleg időre számíthatunk.

A kiadós esőre sajnos tovább is várnunk kell, miután a következő napokban is inkább helyi jellegű záporok, illetve zivatarok alakulhatnak ki, de az ország nagyobb része száraz marad – hangzik el az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Hőséggel azonban már nem kell számolni, csak mérsékelten meleg idő várható a héten.

Záporokra, zivatarokra kedden a korai órákban főként a Dél-Dunántúl, Kelet-Dunántúlon lehet számítani, illetve a főváros térségében, majd később az Alföldön is, de csak szórványosan. Napközben inkább már csak az ország déli, valamint keleti megyéiben eshet, a délutáni óráktól pedig legfeljebb a keleti határrészeken. Ennek megfelelően kedden napközben észak felől csökkenni fog a felhőzet, a sok napsütést tehát inkább csak gomolyfelhők zavarhatják.

A hajnali 15-21 fok után a legmelegebb órákban 25 és 31 Celsius között tetőzik majd a hőmérséklet, vagyis hőségre nem kell számítani, csak nyárias meleg időre. A szél viszont továbbra is fújni fog, nagy területen lehet élénk: egyrészt az Alpokalja térségében, másrészt az északkeleti megyékben erős lökések is előfordulhatnak.

Ami a folytatást illeti, a hőmérséklet lényegesen nem fog változni a következő napokban, tehát 25 és 30 fok között alakulnak majd a maximumok, de lehetnek kivételek, és a vastagabb felhőzet visszafoghatja a nappali felmelegedést. A hajnalok viszont igen frissítőek lesznek, így érdemes lesz szellőztetni – hangzik el az OMSZ előrejelzésében. Nagy területet érintő, áztató eső továbbra sem várható, inkább helyi jellegű záporok, zivatarok fordulhatnak elő.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×