eur:
394.11
usd:
370.15
bux:
65589.86
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pxhere

Borautomatát állítottak egy határközeli bazilika elé

Állítólag a vallás iránti érdeklődést próbálják felkelteni az új kezdeményezéssel.

A hegyeshalmi határátkelőtől mindössze harminc kilométerre, a Boldogasszony (Frauenkirchen) nevű osztrák kisvárosban nem mindennapi módszerrel próbálják a templomba csalogatni az embereket. A város bazilikája egy automatát helyezett el a templom előtt, amely minőségi borok választékával várja a kíváncsiakat, írja a Travelo.hu.

A borautomata az augusztusi kánikulában rendkívül népszerű, hiszen négyféle, hat Celsius-fokra lehűtött bor található benne. Ezeket a járókelők csupán egy euróért kóstolhatják meg. Mind a négy bort a régió helyi bortermelői készítették, mindegyik adalékanyag-mentes, és megfelelnek az egyházi használatra jóváhagyott misebor kritériumainak.

A borautomatáról egy Facebook-bejegyzés is készült:

A kínálat az egyház jóváhagyását élvezi. A Travelo cikke szerint az italok nem számítanak szentelt bornak, vagyis még nem váltak a katolikus dogma szerint „Krisztus vérévé". Egyszerűen csak jó osztrák borok, amelyeknek bevételeiből a helyi egyházmegyét finanszírozzák.

A világon az első ilyen gép ötlete a város lelkészétől, Thomas Lacknertől származik, aki szerint ez egy nagyszerű módja annak, hogy felkeltse az emberek érdeklődését a vallás iránt, és minél több látogatót vonzzon a templomba. Szerinte a torok és a lélek összefügg egymással, így a borautomata látogatása belső szomjúságot ébreszthet a magasabb hatalommal való kapcsolatteremtésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×