eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

A balhézó majmok után harapós delfintől félhetnek a japánok

Már legalább tíz embert ért sérülés.

Fukui város strandján tábla inti óva a fürdőzőket egy tengeri emlőstől, amely már több embert megharapott. A strandon felszereltek egy berendezést, amely ultrahanggal próbálja távol tartani az agresszív állatot.

Helyi médiajelentések szerint a strandfelügyelők a fürdési szezon július 9-ei hivatalos kezdete óta legkevesebb tíz olyan esetet jelentettek, amelyben delfin harapott meg embert. Az áldozatok eddig csak könnyebb sérüléseket szenvedtek, de a hatóságok nem tartják kizártnak súlyos sérülés lehetőségét sem.

A szakemberek úgy vélik, hogy az összes delfintámadás egyetlen állatra vezethető vissza, egy olyan egyedre, amelyre már áprilisban felfigyeltek egy másik partszakaszon.

"A delfinek aranyosnak tűnnek, de a vadon élő példányok védekezhetnek és haraphatnak, ha könnyelműen megközelítjük őket" - figyelmeztetett Twitter-üzenetben a fukui rendőrség.

A delfinek nem szeretik, ha megérintik bizonyos testrészeiket, így az orruk hegyét vagy a hátuszonyukat, márpedig videófelvételek tanúsága szerint a strandolók pont ezeken helyeken szeretik megfogni az állatokat - mondta az AFP-nek Jaszui Maszaki, a fukui idegenforgalmi hivatal vezetője, aki azt tanácsolja a tengerpartra látogatóknak, hogy csak távolról figyeljék a delfineket.

Egy másik japán városban, Jamagucsiban július eleje óta 42 embert sebesítettek meg agresszív makákók.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×