eur:
393.57
usd:
368.17
bux:
66151.64
2024. április 24. szerda György
Résztvevők a 10. alkalommal megrendezett Balaton-átevezés rajtja előtt Fonyód közelében 2021. augusztus 28-án. A 9 kilométeres, Fonyód-Badacsony-Fonyód átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval, kajakkal, kenuval, sárkányhajóval lehet részt venni.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Kiderült, hogyan nyaral a magyar az interneten

Egy friss felmérés szerint a balatoni nyaralás drágulása volt a legnépszerűbb téma az interneten, de a görög tengerpart és a horvát üdülés is gyakran terítékre került a felhasználók körében.

A nyaralással kapcsolatos médiatartalmakat 27 ezer különböző cikk, hozzászólás, Twitter-bejegyzés és 115 ezer reakció alapján vizsgálta az Ynsight Research – írja a Napi.hu. A legnépszerűbb téma júniusban a balatoni nyaralás drágulása volt, melyet mutat az áremelkedésről szóló cikkeket övező reakciók és beszélgetések hirtelen megugrása. A beszélgetések jelentős része a külföldi úti célokat is megemlítette, de az utazási költség és a benzinár emelkedése is az érdeklődés középpontjába került.

Az említések és a hashtagek alapján az egyik legkedveltebb üdülőhely Balatonboglár és Balatonfüred volt. Az internetes tartalmak tehát azt mutatják, hogy a nyaralni vágyók az áremelkedés ellenére is kitartanak a belföldi települések mellett - írja az elemzés.

A leggyakrabban emlegetett külföldi úti célnak Spanyolország és Horvátország bizonyult, de Görögország is népszerű helynek számít a felmérés szerint. A nyaralásról szóló cikkekhez a Facebookon szóltak hozzá a legtöbben, többnyire fiatal felnőttek, 25- 30 éves korúak tartották fenn a témát. A cikkekhez fűződő beszélgetésekhez leginkább a családi kikapcsolódást tervezők csatlakoztak, a legtöbb nyaralós posztot és kommentet pedig a 18-24 éves korosztály osztotta meg a világhálón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×