eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Baranyi Róbert

Újraindul az egyik legnépszerűbb budapesti repülőjárat

Jövő nyártól kezdve megint átszállás nélkül lehet eljutni Magyarországról New Yorkba.

A lengyel LOT légitársaság bejelentette, hogy júniustól újraindítja közvetlen repülőjáratát Budapest és New York között. A pandémia miatt átmenetileg felfüggesztett járat nagy népszerűségnek örvendett az utasok körében, jövő nyártól pedig újra átszállás nélkül elérhető lesz New York a heti háromszor közlekedő Boeing 787 Dreamlinernek köszönhetően – írja közleményében a Budapest Airport.

A LOT lengyel légitársaság 2018. májusában indította el Budapest–New York közvetlen járatát, amely folyamatosan működött a két város között. A koronavírus járvány azonban a hosszútávú járatokat érintette leginkább, így a pandémia első hulláma alatt hozott szigorítások következtében az útvonal átmeneti leállítására volt szükség. A jelenlegi enyhülő korlátozások, az átoltottság és a visszatérő utazási kedv azonban újra lehetővé tette a Budapest–New York JFK járat újraindítását és teljes körű üzemelését. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb városa újra heti három közvetlen járattal elérhető lesz júniustól Budapestről.

A járat New York legforgalmasabb légikikötőjére, a John Fitzgerald Kennedy Nemzetközi Repülőtérre közlekedik majd.

A Budapest–New York JFK útvonalon a LOT kényelmet és egyedi utazási élményt kínál a 252 ülőhelyes Boeing 787 Dreamliner repülőgépeken utasok számára. Kialakításának köszönhetően a kéthajtóműves, széles törzsű gép könnyebb, így kevesebb üzemanyagot fogyaszt, és nagyobb hatótávolsággal rendelkezik. A gép a Budapest–New York útvonalat 9 óra 15 perc alatt teljesíti.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×