eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Nagy változásokat hoz 2022 a Balatonon

A horgászok több enyhítésre számíhatnak jövőre.

Közzétette a 2022-es Balatoni és a Behúzós Horgászrendet a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. A Hirbalaton.hu-n szemlézett dokumentum szerint az áprilisi csónakos tilalom szövege jelentősen változott. Ahogy az északi parton korábban is létezett egy part menti sáv, ahol csak nappal és kizárólag békés halakra szabadott horgászni, ezt követően már a déli parton is lesz erre lehetőség.

Az úgynevezett csatornás tilalom jelentősen enyhült. Korábban a Nyugati-övcsatornán a Kéthelyi-hídtól, a Keleti-Bozót-csatornán pedig a Bambi-hídtól délre eső szakaszokon általános tilalom élt, az említett hidak és a Balaton között pedig szabadott horgászni, de pontyot és harcsát megtartani tilos volt. A változások szerint az általános tilalom csak a Keleti-Bozót-csatornán marad meg, de ott is lényegesen délebbre tolódik a tiltott terület határa. Így sem marad védelem nélkül a ponty és harcsa: a jogszabályban előírt fajlagos fogási tilalom mindkét befolyón továbbra is védi őket.

Amennyiben közvetlen vízparti ingatlanon kirívó horgászrendi szabályszegés történik, a behúzós horgászmódszer gyakorlása betiltható az adott partszakaszt határoló pontos koordináták megjelölésével – írják a dokumentumban. Ezt egy korábbi ellopott kapitális ponty esete miatt vezették be. A cél, ha szabályszegés gyanúja vetődik fel az adott helyen a módszer gyakorlása során, ráadásul több alkalommal, akkor a behúzós módszer gyakorlását betilthassák.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a 2021-re kiállított állami jegyek és az éves balatoni területi horgászjegyek 2022. január 31-ig érvényesek.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×