INFORÁDIÓ
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta

balaton

horgász

hal

2022

Nagy változásokat hoz 2022 a Balatonon

Nagy változásokat hoz 2022 a Balatonon

Infostart

A horgászok több enyhítésre számíhatnak jövőre.

Közzétette a 2022-es Balatoni és a Behúzós Horgászrendet a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. A Hirbalaton.hu-n szemlézett dokumentum szerint az áprilisi csónakos tilalom szövege jelentősen változott. Ahogy az északi parton korábban is létezett egy part menti sáv, ahol csak nappal és kizárólag békés halakra szabadott horgászni, ezt követően már a déli parton is lesz erre lehetőség.

Az úgynevezett csatornás tilalom jelentősen enyhült. Korábban a Nyugati-övcsatornán a Kéthelyi-hídtól, a Keleti-Bozót-csatornán pedig a Bambi-hídtól délre eső szakaszokon általános tilalom élt, az említett hidak és a Balaton között pedig szabadott horgászni, de pontyot és harcsát megtartani tilos volt. A változások szerint az általános tilalom csak a Keleti-Bozót-csatornán marad meg, de ott is lényegesen délebbre tolódik a tiltott terület határa. Így sem marad védelem nélkül a ponty és harcsa: a jogszabályban előírt fajlagos fogási tilalom mindkét befolyón továbbra is védi őket.

Amennyiben közvetlen vízparti ingatlanon kirívó horgászrendi szabályszegés történik, a behúzós horgászmódszer gyakorlása betiltható az adott partszakaszt határoló pontos koordináták megjelölésével – írják a dokumentumban. Ezt egy korábbi ellopott kapitális ponty esete miatt vezették be. A cél, ha szabályszegés gyanúja vetődik fel az adott helyen a módszer gyakorlása során, ráadásul több alkalommal, akkor a behúzós módszer gyakorlását betilthassák.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a 2021-re kiállított állami jegyek és az éves balatoni területi horgászjegyek 2022. január 31-ig érvényesek.

Nyitókép: Forrás: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018