eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Young woman pulling suitcase in  airport terminal. Copy space
Nyitókép: Nutthaseth Vanchaichana/Getty Images

Jövőre sem lehet teljesen gondtalan a nyaralás

A pandémia kezdetén mindenki azt hitte, 2022-re már szabadon tervezhetünk utazást: a járvány azonban megtanított minket arra, hogy ez nem ennyire egyszerű.

A turizmus a koronavírus által legnagyobb mértékben érintett szektorok egyike. Világszerte nagy változásokat indított el az omikron variáns megjelenése is: határzárak és tesztelési kötelezettség visszavezetése volt a válasz a legtöbb helyen.

A világ vezetői a WHO értékítéletére várnak azzal kapcsolatosan, hogy mennyire veszélyes a jelenleg megfigyelt variáns. Ha ez megszületik, ahhoz igazítják majd a friss szabályokat.

Jelenleg a téli, síeléssel egybekötött üdülések népszerűnek tűnnek a Euronews cikke szerint, ugyanakkor azok az utazók, akik a tengerentúlra vágynak a koronavírus megjelenése óta, kezdik megérteni, hogy nem rövidtávú állapot a pandémia, ezért sokan nem halasztják már el a továbbiakban utazásaikat. Az Intrepid Travel nevű utazási iroda arról nyilatkozott, nem európai vagy brit, hanem

messzebbi úti célokra terveznek most sokan utazást,

kínálatukból egy Costa Rica-i körút a legnépszerűbb jelenleg. Azt is mondják ugyanakkor, hogy az emberek hozzászoktak ahhoz, hogy időnként változtatniuk kell eredeti terveiken, sokkal rugalmasabbak, mint korábban voltak.

Sok mindenre kell odafigyelni

Nehéz tanácsot adni azzal kapcsolatban, hova tervezzen az ember most utazást: mindenképp érdemes a fertőzöttségi adatokat figyelni, illetve arra is oda kell figyelni, milyen teszteléssel kapcsolatos kötelezettségek vannak jelenleg érvényben a vágyott úti célon. Ezt ráadásul folyamatosan kell figyelni egészen az utazás időpontjáig. Ha ennek nyomon követés túl fárasztónak bizonyulna számunkra, érdemes lehet utazási irodán keresztül megszervezni a nyaralást. Ők odafigyelnek a változásokra és értesítik az utazókat.

Most még nagyobb az utazási biztosítás szerepe, mint korábban volt, és a szakértők azt ajánlják,

olyan típusú biztosítást kössünk, amely az esetleges koronavírusos fertőzés esetén is fizet.

A rugalmasság azonban valóban kiemelten fontos: ami ma ideális úti célnak tűnik, az addigra, mire elindulunk, lehet, hogy veszélyessé válik. Az odafigyelés és a változások elfogadásáénak képessége nagyon fontos lesz 2022 utazói számára.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×