eur:
392.96
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Jégeső is jöhet, már másodfokú riasztást adtak ki

Zivatarveszély miatt egyes délnyugati - Somogy, Baranya, illetve Tolna megyei - járásokra másodfokú riasztásokat adott ki a az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn kora este. Az érintett területeken a következő órákban villámlással, erős széllel, illetve jégesővel kísért heves zivatarok várhatók. Az ország nagy részén kedden is várhatók heves zivatarok.

Hétfőn további másodfokú riasztásokat adhatnak ki zivatarveszély miatt Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna és Zala megyére. Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett Somogy és Zala megyében a sok eső veszélye miatt is másodfokú, míg Baranya, Fejér, Tolna, Vas és Veszprém megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Azt írták: dél, délnyugat felől heves zivatarokból álló rendszer lép be az országba, ez az éjféli órákig kelet, északkelet felé haladva már megközelítheti a Tisza vonalát (éjfél után pedig tovább haladhat kelet felé). Kedden a csapadékrendszer egyre inkább északkelet felé mozog majd, a nap első felében főként keleten várható intenzív zivatar. A zivatarokat viharos (óránkénti 60-90 kilométeres), helyenként erősen viharos (óránkénti 90 kilométeresnél erősebb) szélrohamok és jégeső kísérheti, illetve intenzív csapadék is társulhat hozzájuk.

Kedd reggelig a Dunántúlon nagy területen jelentős mennyiségű (20-30 milliméternyi) csapadék hullhat, elsősorban a délnyugati megyékben ennél több csapadék is összegyűlhet pár óra alatt.

Zivatarveszély miatt keddre is az ország nagy részére figyelmeztetéseket adtak ki: Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokút, Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megyére elsőfokút.

A meteorológiai szolgálat azt írta: kedd délutántól egyre inkább csökken a csapadék esélye.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×