eur:
393.22
usd:
367.87
bux:
65951.82
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Police.hu

Rekordok dőltek meg az utakon, de erre nem lehetünk büszkék

Megvannak az első fél év rendőrségi statisztikái.

Minden korábbi rekordot megdöntött a magyarországi gyorshajtás, vagy csak a felderítés lett jobb; a lényeg, hogy soha ennyi száguldozót nem csíptek még fülön Magyarországon - derült ki a Vezess.hu cikkéből.

Az év első hat hónapjában 312 236 esetben csíptek el gyorshajtót a rendőrök, a kiszabott bírsággal (10,9 milliárd forint) együtt két eddigi csúcs is megdőlt ezen a területen. A portál megjegyzi, hogy mindezt úgy sikerült az utakon összehozni, hogy hónapokig alig volt autó az utakon.

A növekmény a tavalyi év első félévéhez képest 7,5 százalékos a "darabszámot" tekintve, akkor 290 203 esetet rögzítettek.

A lap kikérte a 30 ezres bírsággal járó szabályszegésekkel kapcsolatos adatokat is? 245 ezer gyorshajtás volt 50 százalékosnál alacsonyabb sebességtúllépés.

Volt azonban 67 ezer, úgynevezett durva sebességtúllépés is, tavaly ezek száma 42 ezer volt,

ami azt is eredményezte, hogy 8,2 százalékkal nőtt a rendőrség bevétele a gyorshajtók cselekedeteiből.

A rendőrség nem kívánta részletekbe menően kommentálni az adatokat, mindössze annyit közölt a portállal, hogy elemzik a számokat és a későbbi prevenciós munkában felhasználják. Kiderül majd, milyen módon szorítják rá a sebesség betartására például azt az audist, aki 90-es táblánál 223-mal ment, ezért 300 ezres bírság elé nézett.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×