eur:
386.98
usd:
356.4
bux:
66145
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Nyitókép: Police.hu

Rekordok dőltek meg az utakon, de erre nem lehetünk büszkék

Megvannak az első fél év rendőrségi statisztikái.

Minden korábbi rekordot megdöntött a magyarországi gyorshajtás, vagy csak a felderítés lett jobb; a lényeg, hogy soha ennyi száguldozót nem csíptek még fülön Magyarországon - derült ki a Vezess.hu cikkéből.

Az év első hat hónapjában 312 236 esetben csíptek el gyorshajtót a rendőrök, a kiszabott bírsággal (10,9 milliárd forint) együtt két eddigi csúcs is megdőlt ezen a területen. A portál megjegyzi, hogy mindezt úgy sikerült az utakon összehozni, hogy hónapokig alig volt autó az utakon.

A növekmény a tavalyi év első félévéhez képest 7,5 százalékos a "darabszámot" tekintve, akkor 290 203 esetet rögzítettek.

A lap kikérte a 30 ezres bírsággal járó szabályszegésekkel kapcsolatos adatokat is? 245 ezer gyorshajtás volt 50 százalékosnál alacsonyabb sebességtúllépés.

Volt azonban 67 ezer, úgynevezett durva sebességtúllépés is, tavaly ezek száma 42 ezer volt,

ami azt is eredményezte, hogy 8,2 százalékkal nőtt a rendőrség bevétele a gyorshajtók cselekedeteiből.

A rendőrség nem kívánta részletekbe menően kommentálni az adatokat, mindössze annyit közölt a portállal, hogy elemzik a számokat és a későbbi prevenciós munkában felhasználják. Kiderül majd, milyen módon szorítják rá a sebesség betartására például azt az audist, aki 90-es táblánál 223-mal ment, ezért 300 ezres bírság elé nézett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Dőlnek a történelmi csúcsok a tőzsdéken, tépik a DAX indexet

Dőlnek a történelmi csúcsok a tőzsdéken, tépik a DAX indexet

Jó hangulatban indul a kereskedés az európai tőzsdéken, a DAX újra csúcsra ment, miután a vártnál szebb számokat jelentett zárás után az Nvidia, ami lendületet adott a chipgyártók részvényeinek, és az autógyártók is szárnyalnak ma reggel. A japán piac új történelmi csúcsra emelkedett, a Nikkei 1989-es rekordja dőlt meg. Makroadatokból sem lesz ma hiány, európai és amerikai beszerzési menedzser index adatok, és inflációs statisztika érkezik a nap folyamán, a magyar piacon pedig a Magyar Telekomra lesz érdemes figyelni, amely zárás után teszi közzé negyedik negyedéves számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×