INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

időjárás

előrejelezés

talajmenti fagy

Időjárási ütközőzónává válik Magyarország a következő napokban

Időjárási ütközőzónává válik Magyarország a következő napokban

Infostart

Péntekre és szombatra virradóan több helyen talajmenti fagy is lehet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán. Addig meg két légköri képződmény lesz hatással időjárásunk alakulására.

Szerdán észak felől határozottan csökken a felhőzet, a csapadék egyre inkább délre szorul vissza, majd kora délutánra délen is megszűnik. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, majd éjszaka megélénkül, szerdán többfelé meg is erősödik az északi, északkeleti szél.

A hőmérséklet hajnalban 11 és 17, szerda délután 20 és 25 fok között alakul.

A hétvége közeledtével északkelet felől hideg sarkvidéki eredetű légtömeg közelíti meg Magyarországot. Emellett jelenleg úgy áll a helyzet, hogy ezeken az éjszakákon nem sok nedvesség lesz az ország fölött, azaz felhő nem, vagy alig lesz az égen, ráadásul a légmozgás sem lesz jelentős. Ezek a paraméterek (pontosabban azok hiánya) pedig kedvező együttállást eredményeznek mind a légköri, mind pedig a talajmenti fagy kialakulása szempontjából. Erre főként az északi völgyekben és a homokhátságon lesz esély - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán.

Ezen felül az

ezekre a napokra vonatkozó minimumrekord is jó eséllyel megdőlhet. A jelenlegi péntekre vonatkozó napi minimumrekord mínusz 1,2 fok, amelyet Nagykanizsán mértek 1952-ben.

A szombatra vonatkozó minimumrekord mínusz 0,6 fok, amelyet Kékestetőn mértek 1980-ban - tették hozzá.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018