eur:
392.28
usd:
366.98
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Négyévszakos napok jönnek: nyártól télig mindent hoz az időjárás

Hétfőn még nyáriasan (június) meleg idő várható, majd markáns hidegfront érkezik csapadékkal és 10-15 fokos lehűléssel. Ez azonban nem lesz tartós, szerdától kezdve gyorsan vissza is pattan a hőmérséklet, így pénteken újra mérhetünk 25 fok körüli maximumokat. A hét közepére azonban átmenetileg visszatérnek az éjszakai fagyok is.

Mostanában gyakran hallani a panaszt: eltűnt a négy évszak, nincs már tavasz és ősz...

Akinek hiányzik a meteorológiai változatosság, most örülhet: az előttünk álló néhány napban az összes évszakot "kiélvezheti".

A teljes hétre vonatkozó előrejelzést itt olvashatja.

Az extrém program a nyárból indul hétfőn, majd gyorsan jön a tél, fagyok formájában...

Hétfő hajnalban nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, de az északi tájakon és a Dunától keletre vastagabb felhők is lesznek, amelyekből ott már helyenként előfordulhat záporeső.

Hétfő délelőtt a csapadékot adó felhők átmenetileg kelet felé távoznak, a továbbra is sok fátyolfelhő mellett szűrt napsütés várható.

A nap második felében viszont észak felől ismét megvastagszik a felhőzet, és az ország északi felén több helyen zápor, főként északnyugaton zivatar is kialakulhat.

A délnyugati szél már nagy területen erős lesz. Hétfő délutántól azonban egyre nagyobb területen északnyugatira fordul az áramlás. Zivatarokhoz kötődve akár viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 20 és 26 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×