eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Flickr/Bram.Koster

Változást hozott a Google Play áruházban a koronavírus

Szigorított a szabályokon a Google, a cél a felhasználók védelme.

A Google speciális szabályozást vezetett be minden olyan androidos alkalmazásra, amely a koronavírussal kapcsolatos hivatkozásokat vagy kifejezéseket tartalmaz - íra a hvg.

Ha az alkalmazás nem kormányzati szervtől vagy közegészségügyi szervezettől érkezik, illetve nem ezek a szervek engedélyezték, akkor nem engedik be a Google Play Áruházba. Ezen felül az alkalmazás nem tartalmazhat úgynevezett bevételszerzési mechanizmust, például hirdetést, alkalmazáson belüli termékeket vagy alkalmazáson belüli adományokat.

A Google arra is figyelmezteti a fejlesztőket, hogy az alkalmazások áttekintése a szokásosnál hosszabb időt vesz igénybe, van, hogy egy hétig vagy annál is tovább tarthat. Ugyanakkor prioritásként kezelik a hivatalos kormányzati szervek és közegészségügyi szervezetek által közzétett, megbízott vagy felhatalmazott alkalmazások felülvizsgálatát.

Korábban az Apple is hozott már hasonló intézkedést alkalmazás-áruházában: nem kerülhetnek be koronavírus témájú játékok és szórakoztató alkalmazások az App Store-ba, a téma feldolgozását csak kiválasztott fejlesztői csoportoknak engedélyezik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×