eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A koronavírus-fertőzés elleni védekezésül arcmaszkot viselő nő Londonban 2020. március 27-én. Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt a lakosság csak az alapvető szükségleti cikkek és gyógyszerek beszerzése, valamint napi egy szabadtéri testmozgás céljából léphet ki az utcára, illetve akkor, ha orvosi segítségre van szüksége. Az országban 15 ezer fölé nőtt a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma, a járványban eddig759-en vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Koronavírus: ez történik az otthonában

Így kezelhető otthon az enyhe koronavírusos megbetegedés.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Egyelőre az új koronavírus okozta fertőzésre (Covid-19) nincs gyógymód, ugyanakkor bizonyos eszközökkel enyhíteni lehet a tüneteket.

Sok esetben a megbetegedés olyan enyhe, hogy nem is szükséges a kórházi ápolás, ilyen helyzetben a pácienseket otthoni karanténra kötelezik.

A Harvardi Orvosi Iskola munkatársa szerint az otthoni kezelés nem sokban tér el egy megfázás vagy influenza kezelésétől – írja a Business Insider cikkére hivatkozva a 24.hu.

Fontos, hogy a beteg megfelelően hidratáljon, és kerülje az érintkezést a vele egy háztartásban élőkkel.

A fertőzött személynek tilos elhagynia az otthonát, külön kell aludnia, és ha megoldható, külön mosdót érdemes használnia.

A láz- és fájdalomcsillapítás szükség esetén tovább javíthatja a beteg állapotát, a rendszeres fertőtlenítéssel pedig csökkenthető a vírus átadásának kockázata.

Ha a beteg állapota romlik, orvosi segítséget kell kérni.

Elengedhetetlen, hogy a Covid-19-cel diagnosztizált betegek figyelmeztessék azokat, akikkel a tünetek jelentkezése előtti két hétben fizikai kapcsolatban voltak, ezzel ugyanis kiszűrhetőek a további fertőzések.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×