eur:
392.87
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Kengurukölyök a Miskolci Állatkertben 2020 márciusában.
Nyitókép: Miskolci Állatkert/Veress Tamás

Önállósodnak a miskolci kenguruk

Ugyan a Miskolci Állatkert is zárva tart jelenleg, a cukiságfaktort nem akarták kihagyni. A tavaly ősszel született két kengurukölyök néha már kimerészkedik anyja erszényéből.

Két újabb kenguruval bővült tavaly ősszel a Miskolci Állatkert Bennett-kenguru állománya.A jövevények februárban mutatkoztak először, azonban mostanság, ha a gondozóknak szerencséjük van, akkor már erszényen kívül is megpillanthatják - adta hírül az intézmény.

A kis kenguruk még valamikor ősszel születhettek, de születésük pontos időpontját gondozóik is csak sejthetik. A világra jövő kenguru kölykök ugyanis alig pár centiméter hosszúak, és amikor világra jönnek, anyjuk szőrén felkapaszkodva azonnal az erszény biztonságába másznak. Mivel igen fejletlenül jönnek a világra, így az erszény egyfajta inkubátorként működik, ahol a kölyök biztonságban, immár anyatejet fogyasztva fejlődhet.

Kengurukölyök a Miskolci Állatkertben 2020. márciusában.
Kengurukölyök a Miskolci Állatkertben 2020. márciusában.

A két nőstény viselkedése azonban elárulta gondozóik számára, hogy mely napokon jöhettek világra kölykeik, akik februárban néztek szét először az erszényen kívüli világban. Most pedig már elég nagyok ahhoz, hogy időnként akár ki is bújnak az erszényből - igaz, csak rövid időre.

A kenguruk Ausztrália különleges élővilágának legjellegzetesebb lakói. A Bennett-kenguru közepes testméretű fajnak tekinthető, testmagassága legfeljebb egy méter lehet. Miskolcon az emukkal közös karámban összesen 9 egyed él.

A jövevényeket azonban most csak az állatkert gondozói vehetik szemügyre alaposabban, mivel az állatkert jelenleg zárva tart a kijárási korlátozás miatt.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×