eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Időjárási változás jön: mindennek vége!

Szombaton hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Először szelet hoz, ezzel vége lehet a szmogveszélynek. Ez jó hír. A másik "vég" kevésbé örömteli: a hétvégén még sok lesz a napsütés, hétfőtől azonban ennek vége: ködös, párás, borult lehet az időjárás a jövő hét legnagyobb részében.

Péntek éjszaka ismét több helyen képződhet köd és rétegfelhőzet, amelyek szombaton Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és környékén egész nap megmaradhatnak, így ott borult, párás lehet az idő.

Az ország legnagyobb részén azonban szombaton a változóan felhős ég mellett többórás napsütés várható. Csapadék nem valószínű.

Szombaton az északnyugati szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati felén nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között alakul, Sopron környékén lehet a legenyhébb az éjszaka, hajnalra azonban a Dunántúl északi felén néhány fokot melegedhet az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 4 és 9 fok között valószínű, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz.

Az OMSZ videójából az derül ki, hogy vasárnap még kitart a jellemzően napos idő, hétfőtől azonban jön a hidegpárna, erősödik a ködhajlam.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×