eur:
394.95
usd:
363.15
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pexels

Egyetlen ábrán összefoglalva a hétfő-keddi időjárás csodája

Vasárnap több melegrekord is megdőlt, és a következő egy-két napban is van esély hasonlóra - derült ki az Időkép szöveges és térképes előrejelzéséből.

Azt írták, hogy egy Nyugat-Európa fölött hosszan elnyúló hidegfront előterében érkezett dél-délnyugat felől az igen meleg levegő. Ennek köszönhetően körülbelül 1500 méteres magasságban az átlagosnál 10-12 fokkal melegebb levegő áramlik fölénk. Hétfőn és kedden ezen a szinten a hőmérséklet többfelé a 15 fokot is meghaladhatja, mely leginkább a nyári hónapokra jellemző időjárási helyzetkép - olvasható az Időkép előrejelzésében.

Előrejelzés október 22-re
Előrejelzés október 22-re

A legmelegebb hétfőn lesz, több helyen 26-28 fokos nyári melegre lehet számítani. Inkább csak fátyolfelhők jelenhetnek meg időnként az égen, de azért a reggeli órákra elsősorban északon pára- és ködfoltok kialakulhatnak.

A keleti-északkeleti tájak kivételével többfelé megélénkülhet a déli-délnyugati szél. Délután 23-28 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben.

Kedden napos, csapadékmentes, nyugodt őszi időre van kilátás. A légmozgás gyenge marad, így a hajnalra képződő pára, köd elsősorban északnyugaton néhol tartós lehet. Itt kevéssel 20 fok alatt, máshol 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, felhők alig lesznek az égen. Reggelre viszont ismét sokfelé képződhet pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Északnyugaton élénk lehet a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul, de a tartósabban ködös tájakon 20 fok alatti maximumokra van kilátás.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×