INFORÁDIÓ
2021. március 6. szombat
Inez, Leonóra

játszótér

életmód

budapest

http://baksagabor.com

Közösen használhatják ép és fogyatékossággal élő gyerekek a legújabb játszóteret

Infostart

Átadták a VIII. kerületben található Cifra Palota elnevezésű befogadó játszóteret.

Új játszóteret adott át a VIII. kerületi polgármester és a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója a Józsefvárosban, A játék összeköt! programban. A Cifra Palotát ép és fogyatékkal élő gyermekek egyaránt használhatják.

Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a magáncégeknél nagyobb arányban szeretnének hozzájárulni a közösségi célok megvalósításához. "A fogyatékkal élő és ép gyermekek megismerhetik és kiismerhetik egymást, és módjuk van arra, hogy közösséget formáljanak" - hangsúlyozta, hozzátéve: a Szerencsejáték Zrt. kiemelten fontosnak tartja, hogy gazdasági eredményei mellett fokozottan hozzájáruljon a közösségi célok megvalósulásához. Ennek egyik megvalósulása A játék összeköt! program. 2017-ben a Nagykarácsony sorsjegy bevételéből különítettek el forrásokat a befogadó játszóterek megvalósítására. Első körben hármat építettek, idén pedig ötöt. Ez utóbbiakban szebb a környezet, nagyobb figyelmet fordítottak a környezet formálására.

Minden játszótér külön mesés, játékos tematikát kapott testreszabott játékokkal, a VIII. kerületi Cifra Palota befogadó játszótér például a népmesék színes világát tükrözi.

Sára Botond VIII. kerületi polgármester a játszótér integrált jellegét emelte ki. Hangsúlyozta: ide bárki nyugodtan viheti gyermekét, nem számít az sem, ha valaki esetleg mozgásában korlátozott. A kombinált homokozó, a fészekhinta, vagy épp az akadálymentes meseház kialakításának köszönhetően biztonságosan használható. A játszóteret külön szakértő bevonásával alakították ki és mutatták be.

A befogadó játszóterekből az év végéig Budapesten a XVIII. és a IV. kerületben, illetve egyet-egyet Sopronban és Pécsett ad át a Szerencsejáték Zrt.

Nyitókép: Baksa Gábor

Kapcsolódó hang

Józsefvárosi Cifra Palota játszótér
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018