eur:
388.5
usd:
360.59
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Pixabay

A fél országra figyelmeztetést adtak ki

Tizenegy megyében van érvényben veszélyjelzés az erős szél miatt. Elsősorban a Dunántúlon és a Duna vonalában vannak viharos széllökések.

Szórványosan (nagyobb eséllyel/számban a Dunántúl nyugati felén és a Borsod-Békés sávban) valószínű kisebb havazás, hózápor (rövid idő alatt 3, 4 cm, intenzívebb gócban ennél valamivel több hó hullhat, ki eséllyel zivatar is lehet - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elsősorban a Dunántúlon és a Duna vonalában viharos, általában 60-85 km/h, a hegyekben akár ennél erősebb lökések kísérik az északnyugati, északi szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -2 és +2 fok között alakul. Késő estére -1 és -6 fok közé csökken a hőmérséklet

A Köpönyeg előrejelzése szerint péntek reggel és estétől várható több felhő, napközben némi napsütés ígérkezik. Eleinte elszórtan, majd délutántól nyugaton egyre többfelé valószínű havazás. Fagypont körül alakul délután a hőmérséklet.

Szombaton borult időre van kilátás sokfelé csapadékkal. A havazás mellett a Dunántúlon eső, havas eső is hullhat. -2 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk, nyugaton lesz enyhébb idő, olvadással.

Vasárnap a nap első felében borongós marad az idő, további havazás, havas eső eshet. Délután csökken a felhőzet. Az északnyugati szél erős marad. 0, +5 fok ígérkezik.

Hétfő változóan felhős idő várható, elvétve hószállingózással. Reggel -12 és -5, délután -5 és +1 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×