INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

vadászgép

villamos

vonat

kiállítás

magyarország

Fotó: Google Térkép

Megdöbbentő, milyen járművek hevernek a magyar utak szélén

Infostart

Vadászgépek, vágathajtó, vonatok és más különlegességek láthatók a magyar utak mentén - csak tudni kell, hol nézzünk oldalra.

Utak mentén, óvodáknál, építőanyagboltoknál és ezerféle más érdekes helyszínen futhatunk bele különleges járművekbe a vadászrepülőktől a bányagépekig - ezekről írt a vezess.hu.

A volt bányászvárosokban, falvakban gyakoriak a nyugdíjazott bányagépek. Putnokon az Ózd felé tartó távolsági buszok megállójából is lehet látni egy csinos, sárga vágathajtót. Szintén ilyen gép látható Perecesen a Szén utcában is:

Fotó: Google Térkép
Fotó: Google Térkép

Tiszadadán és Tiszavasvárin körmös traktort láthatnak az arra járók, Dunavarsányban pedig egy egész kis gyűjteményt: kiszuperált vadászgépeket, helikoptert, Tatra teherautót és még számos más érdekességet.

Farkas Bertalan, az első és idáig egyetlen magyar űrhajós gyulaházai szülőháza mellett található egy virágmezőből merészen meredeken az ég felé néző MiG 21-es. Itt járva érdemes beugrani és megtekinteni a kiállítást is. Szintén MiG-21-es látható Szekszárd határában egy építőanyag-kereskedés udvarán.

Villamosokat, vonatokat, érdekes szerelvényeket Budapesten és számos városban is látni - listájuk és a többi látnivaló pontos helyszíne a vezess.hu cikkében olvasható.

Nyitókép: Google Térkép
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018