eur:
394.14
usd:
371.33
bux:
66653.92
2024. április 16. kedd Csongor
Fotó: Google Térkép
Nyitókép: Google Térkép

Megdöbbentő, milyen járművek hevernek a magyar utak szélén

Vadászgépek, vágathajtó, vonatok és más különlegességek láthatók a magyar utak mentén - csak tudni kell, hol nézzünk oldalra.

Utak mentén, óvodáknál, építőanyagboltoknál és ezerféle más érdekes helyszínen futhatunk bele különleges járművekbe a vadászrepülőktől a bányagépekig - ezekről írt a vezess.hu.

A volt bányászvárosokban, falvakban gyakoriak a nyugdíjazott bányagépek. Putnokon az Ózd felé tartó távolsági buszok megállójából is lehet látni egy csinos, sárga vágathajtót. Szintén ilyen gép látható Perecesen a Szén utcában is:

Fotó: Google Térkép
Fotó: Google Térkép

Tiszadadán és Tiszavasvárin körmös traktort láthatnak az arra járók, Dunavarsányban pedig egy egész kis gyűjteményt: kiszuperált vadászgépeket, helikoptert, Tatra teherautót és még számos más érdekességet.

Farkas Bertalan, az első és idáig egyetlen magyar űrhajós gyulaházai szülőháza mellett található egy virágmezőből merészen meredeken az ég felé néző MiG 21-es. Itt járva érdemes beugrani és megtekinteni a kiállítást is. Szintén MiG-21-es látható Szekszárd határában egy építőanyag-kereskedés udvarán.

Villamosokat, vonatokat, érdekes szerelvényeket Budapesten és számos városban is látni - listájuk és a többi látnivaló pontos helyszíne a vezess.hu cikkében olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Erre kellene odafigyelni, hogy az otthonfelújítási program ne okozzon építőanyag-hiányt

Erre kellene odafigyelni, hogy az otthonfelújítási program ne okozzon építőanyag-hiányt

Nemrég jelentette be a kormány a hamarosan induló otthonfelújítási programot, melynek során az Energiaügyi Minisztérium a REPowerEU keretből 108 milliárd forintot különített el, mintegy 20 ezer lakóingatlan energetikai célú felújítására. Hogy mire elég ez az összeg, illetve mire lenne fontos odafigyelni a program megvalósítása során, arról Pálffy Anikó, a Magyar Energiahatékonysági Intézet (Mehi) vezetője és Juhász Attila, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Építőanyag-kereskedelmi Tagozatának és az Újház Zrt.-nek az elnöke a Telexnek beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×