eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Eső, ónos eső, havazás - itt a jövő heti előrejelzés

Borús, csapadékos idő várható a jövő héten. A hőmérséklet emelkedik, napközben néhol 10 fokot is mérhetnek, éjszakánként fagypont körüli értékek várhatók.

Hétfőn az ország északkeleti harmadán foltokban tartósan megmaradhat a köd. Reggel, délelőtt az Északi-középhegység térségében ónos eső, fagyott eső még lehet. Napközben döntően eső várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és mínusz 2 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire plusz 1-7 fok lesz, de délen, délnyugaton 9-10 fokig is felmelegedhet a levegő - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Kedd reggel, délelőtt többfelé valószínű eső, zápor, majd délután újabb csapadékhullám érkezik, de akkor már kevesebb helyen fog esni. Az északi hegyekben estefelé hózápor is kialakulhat. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű.

A nappali maximumok általában 8 és 13 fok között alakulnak,

de északkeleten 4-6 fok közelében maradnak a csúcsértékek.

Szerdán hajnalban elsősorban keleten lehetnek hózáporok, estétől pedig főként nyugaton eshet néhol az eső. Napközben napos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 8 fok között alakul.

Csütörtökön többfelé lehet eső, zápor, az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben havazás.

A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok között lesz a hőmérséklet. Napközben általában plusz 5-10 fokig melegszik fel a levegő, de a Dél-Alföldön és az ország északkeleti harmadán csak plusz 1-5 fok várható.

Pénteken is több helyen lehet eső, zápor, északkeleten néhol havazás, esetleg ónos eső. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok többnyire 5 és 11 fok között alakulnak, de északkeleten csak 2-5 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton szintén többfelé várható eső, zápor. Több helyen megerősödik a szél. A leghidegebb órákban általában plusz 3-8 fok lesz, de északkeleten csak 1-3 fok valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Vasárnap is több helyen lehet eső, zápor, majd egyre inkább hózáporok lesznek a jellemzők. A szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×