eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Leállítja a Google az egykori zászlóshajó-projektet

Illetéktelen kezekbe juthattak Google-felhasználók adatai – ismerte el a Google, hozzátéve, hogy közel félmillió emberről van szó. A Facebookéhoz hasonló adatbiztonsági botrány kapcsán úgy döntöttek, bezárják a Google+ szolgáltatást.

Illetéktelen kezekbe juthattak Google-felhasználók adatai – ismerte el hétfőn blogján a Google, miután a The Wall Street Journal nyilvánosságra hozta az adatkezelési problémát. Egyúttal az is kiderült: a Google még márciusban fedezte fel a problémát, és bár akkor orvosolták, úgy döntöttek, hogy sem az érintetteknek nem szólnak, sem a közvéleményt nem tájékoztatják.

A hvg.hu azt írta, hogy Google szerint nem találtak bizonyítékot arra, hogy valaki visszaélt volna a felhasználók személyes adataival. Tény ugyanakkor, hogy a biztonsági rés miatt 2015-től (!) 2018 márciusáig illetéktelenek is hozzáférhettek az érintett, 496 951 felhasználó teljes nevéhez, e-mail-címéhez, születési dátumához, lakhelyinformációihoz, kapcsolati adataihoz, foglalkozásához és profilképéhez.

A vizsgálat során 438 olyan külső alkalmazást azonosítottak, melyeknek akkor is hozzáférésük volt ezekhez az információkhoz, ha a felhasználó nem adott erre engedélyt.

A biztonsági rés minden bizonnyal azért nem okozott ennél is nagyobb problémát, mert a 2011. június 28-án nagy reményekkel útjára indított Google+ közösségi hálózatot évek óta alig használja valaki. Részben ezért is döntöttek most úgy, hogy végleg megszüntetik a szolgáltatást.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×