eur:
394.2
usd:
365.02
bux:
65570.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kirándulók a nyárias melegben a nagykanizsai Csónakázó-tónál 2017. október 16-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

Október első napjaiban is sok lesz a napsütés

Október első napjaiban is sok lesz a napsütés, helyenként lehet csak zápor. A leghidegebb órákban több napon is 0 fokig lehűl majd a levegő.

Lehűlésre sem kell készülni, reggelenként hűvös lehet, de többfelé továbbra is 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Október elsején, hétfőn északon és keleten felhősebb idő lesz kevesebb, másutt változóan felhős idő várható több napsütéssel. Csapadék nem valószínű, de késő délután északkeleten néhol jelentéktelen eső lehet. A szél megélénkül, előbb főként délkeleten, majd késő délutántól a Dunántúlon is megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 3-9 fok lehet. Napközben 16-22 fokig melegszik a levegő.

Kedden a nap első felében helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - lehet futó zápor, gyenge eső. A szél megélénkül, a Dunántúl egyes részein meg is erősödik, majd délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 15-23 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön többórás napsütés várható. Szerdán az északi megyékben lehet néhol gyenge eső, zápor, csütörtökön nem lesz csapadék. Szerdán többfelé megerősödik, csütörtökön megélénkül a légmozgás. A minimumhőmérséklet szerdán 4-10, csütörtökön 3-8 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 17-21, csütörtökön 15-19 fok között alakulnak.

Pénteken derült, napos, csapadékmentes időre lehet számítani, de a szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. Napközben 16-21 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett helyenként lehetnek záporok. A szél is élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 4-10, vasárnap 8-13 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet mindkét nap 19-24 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×