eur:
393.93
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pexels

Ásványvizet hívnak vissza

Ellentétes eredményeket mutatnak a laborvizsgálatok, ezért a Vivienvíz Kft. a Lupilu szénsavmentes ásványvizek visszahívásáról döntött. Panasz, negatív visszajelzés még nem érkezett a termékkel kapcsolatban.

A Vivienvíz Kft. által 2018. március 27-én gyártott és 27.13.2019-es minőség-megőrzési idejű, literes Lidl Lupilu sajátmárkás termékek az áruházlánc saját hatáskörben végzett felülvizsgálata során mutattak eltérést - írta az mfor.hu. A Lidl honlapja szerint Pseudomonas baktérium jelenlétét mutatták ki.

A tétel tökéletes minősítést szerzett a Vivienvíz Kft. által korábban elvégeztetett, független akkreditált mikrobiológiai vizsgálat alkalmával. A társaság felelős gyártóként az ellentétes tartalmú vizsgálati eredmények miatt hozta meg döntését, melynek értelmében az érintett tételt visszahívja. Ugyanakkor az Országos Közegészségügyi Intézettől is kontrollvizsgálatot kért az egymásnak ellentmondó értékek miatt - írja a cég a közleményében. Hozzáteszik: az eredményekről is tájékoztatják a közvéleményt.

Bár a gyártó akkreditált laboratóriumi vizsgálatának mikrobiológiai eredménye teljes mértékben megfelel a jogszabályokban rögzített élelmiszer-biztonsági követelményeknek, a társaság menedzsmentje úgy döntött, hogy visszahívja a terméket a boltok polcairól.

A szakorvosi vélemények szerint egészséges szervezetben jellemzően nem okoz problémát a Lidl vizsgálata során talált baktérium, amely

a környezetben, vizesblokkokban, sőt, az emberi bőrön is jó eséllyel jelen van.

A Vivienvíz Kft. felhívja a figyelmet arra, hogy a termék áprilisban került az áruház polcaira, és azóta semmilyen visszajelzés vagy panasz nem érkezett sem a Lidl Magyarországhoz, sem pedig a palackozó üzemhez.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×