eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Zivatarokkal és kánikulával kezdődik a nyár

Ma még csak a Dunántúlon, hétvégén már országszerte leszakadhat az ég.

A várható felhőszakadás miatt figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek éjfélig az ország nyugati részén Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megyére. A felhőszakadás mellett mind a négy megyében heves zivatar, sőt jégeső is lehet, és rövid idő alatt 25-30 mm-nél is több csapadék hullhat. Zivatarok idején megerősödik a szél.

Több helyütt eshet jég. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Több helyütt eshet jég. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Szombaton és vasárnap az egész ország időjárási térképe citromsárgára vált, mert mindenütt elsőfokú figyelmeztető előrejelzés lesz érvényben a felhőszakadások valószínűsége miatt.

A hőmérsékletre ugyanakkor nem lehet panaszunk,

néhol kánikulai meleg lesz,

a hőmérséklet kora délután eléri majd a 28-34 fokot és késő estére is csak 20-25 fok közé hűl le. Napközben és este is az északi tájakon lesz hűvösebb.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×