eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren.
Nyitókép: MTI

Újabb komoly útmutatás a pápától

Ferenc pápa legújabb lelkipásztori buzdításában azt írja: a keresztényeknek foglalkozniuk kell azokkal, akik az életüket kockáztatják azért, hogy jövőt kínáljanak gyermekeiknek, valamint hogy a menekülők sorsa ugyanolyan fontos, mint azoké a magzatoké, akiket abortusz fenyeget.

A pápát többször érte kritika amiatt, hogy nem utasítja el elég határozottan az abortuszt. Ennek kapcsán Máté-Tóth András, a Szegedi Tudmányegyetem Vallástudományi tanszékének vezetője azt mondta az InfoRádióban: Ferenc pápa legutóbbi buzdításában arról értekezik, hogy az abortusz sok nő életében a végső megoldás, így fontos látni az azt megelőző helyzetet, a kiváltó okokat.

"Ez társadalmi felelősség, nem pedig egyedül az érintett nőé a felelősség".

A valláskutató beszélt arról is, hogy külön kell választani a migrációról való beszéd esetén a vallási és a politikai megnyilvánulásokat. Ferenc pápa a migrációval összefüggésben a kiszolgáltatottságot, a rászorultságot emeli ki, és azt a hagyományos keresztény tanítást követi, amely szerint a menekültekben Krisztust kell látni.

A témáról készült beszélgetést Máté-Tóth Andrással, a Szegedi Tudmányegyetem Vallástudományi tanszékének vezetőjével teljes hosszában kapcsolt hanganyagunkban meghallgathatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×