eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A kivilágítatlan Vajdahunyad vár a Föld órája elnevezésű akció előtt 2018. március 24-én. A Természetvédelmi Világalap (WWF) kezdeményezésére a 2007-ben indult világméretű akcióban részt vevő városokban március utolsó szombatján este fél kilenc és fél tíz között egy órára lekapcsolják a világítást, hogy felhívják a figyelmet a Földet fenyegető éghajlatváltozás veszélyeire.
Nyitókép: Kovács Tamás

Ez volt a Föld órája, de még további kihívások jönnek

Elsötétült a Föld, de legalábbis a díszkivilágítást lekapcsolták a nagyvárosokban a Föld óráján. Aki azonban nem éri be ennyivel, azt további kihívások várják.

Megújult a WWF Föld órájának, a világ legnagyobb önkéntes akciójának üzenete: a kezdeményezés ezúttal a természeti értékekre hívta fel a figyelmet, amikor egy órára "elsötétült" a Föld.

"A fókuszban bolygónk biológiai sokféleségének megőrzése áll, valamint az, hogy vegyük észre és védjük saját környezetünket, vegyünk részt annak egészséges működésében. Legyen szó erdőkről vagy folyókról, tengerekről vagy vizesélőhelyekről, nekünk, emberek számára is rendkívül fontos, hogy ezek az élőhelyek fennmaradjanak természetes állapotukban, megőrizve azt a gazdag növény- és állatvilágot, amit folyamatosan komoly veszélyek fenyegetnek" - írta a WWF Magyarország felhívásában.

Számtalan város kapcsolódott, bár teljes sötétségbe egyik sem borult, a különbség így is látható.

A Föld órája alkalmából a WWF Magyarország idén feladattal készül: első lépésként arra kérik az embereket, hogy csatlakozzanak a Föld órájához, és március 24-én 20:30-kor egy órára kapcsolják le a villanyt. Ezt még három kihívás követi majd, amelyekről az akció hazai oldalán, a foldoraja.hu weboldalon lesz további információ, valamint a WWF Magyarország Facebook-oldalán.

Az éghajlatváltozásra hívják föl a figyelmet

A Föld órája kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira.

Egy évvel később nemzetközi színtérre lépett, 2017-ben pedig már 187 ország csatlakozott hozzá. A világ legnagyobb önkéntes akciója keretében tavaly több mint 12 ezer jól ismert épület és látnivaló díszkivilágítását kapcsolták le egy órára, ezzel is hangsúlyozva az energiatakarékosság fontosságát

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×