eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Újabb fordulatok az időjárásban

Újabb fordulatok az időjárásban

Szerda estig folytatódik a havazás, éjszaka azonban felszakadozik és csökken a felhőzet - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A sokfelé csapadékos időt okozó mediterrán ciklon távolodik, mögötte szárazabb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A délután második felében nyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Napközben még többfelé várható havazás, havas eső, este főként a Dunától keletre eshet. Az északnyugati, északi szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lesz. A hőmérséklet kora délután 1 és 6, késő este +1 és -4 Celsius-fok között valószínű.

Jenki Szilvia közölte: csütörtök hajnalra várhatóan mindenütt megszűnik a csapadék. A Dunántúlon és északkeleten élénk lökések kísérhetik az északnyugati, északi szelet, de napközben ez mérséklődik. Napközben a változóan felhős ég mellett

az ország nagy részén több órára kisüt a nap,

a több felhő a Tiszántúlon lesz. Csapadék már nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, de a gyengén felhős, havas tájakon -5 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Pénteken napos időszakokra számíthatunk, majd beborul az ég, és eső, havas eső, havazás is előfordulhat a délutáni, esti óráktól – emelte ki a meteorológus.

Szombaton napközben elvétve lehet hószállingózás, szitálás. Majd vasárnapra virradóra újabb nedves léghullám érheti el a Kárpát-medencét, ennek felhőzetéből is vegyes halmazállapotú csapadékra lehet számítani.

Vasárnap aztán felszakadozik a felhőtakaró, csak egy-egy zápor, hózápor alakul ki.

A változékony idő a jövő héten is folytatódik

– tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×