eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hókáosz: rálőttek a hómunkásokra

Tojással dobálták meg a Moszkvában lehullott rekordmennyiségű hó éjszakai eltakarításának ütemével elégedetlen lakosok a köztisztaságiak munkagépeit, volt, aki gumilövedékes pisztolyból nyitott tüzet rájuk - közölte Pjotr Birjukov, az orosz főváros polgármester-helyettese kedden a Vesztyi FM rádiónak nyilatkozva.

Mint mondta, ilyen esetekben, amelyekből "meglehetősen sok" fordult elő, az érintettek a rendőrséghez fordultak. Birjukov beszámolója szerint "az évszázad havazása" után 16,2 ezer takarító- és munkagép, több tízezer teherautó és 72 ezer ember dolgozik mintegy 170 millió négyzetméternyi terület és 8 millió négyzetméternyi tetőfelület megtisztításán.

Az utcákról naponta több mint 1,2 millió köbméternyi havat szállítanak el. Moszkvában a hétvégén az átlagos februári csapadékmennyiség 122 százaléka hullott, a hóréteg 47 centiméternyit vastagodott.

A moszkvai polgármester hivatalos honlapja szerint a hóeltakarítás minőségét az önkormányzat több mint 100 ezer videokamera segítségével online ellenőrzi. A hóeltakarító gépek mozgását a GLONASS navigációs rendszer segítségével követik nyomon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×